Werkwijze herinneringsboek - een biljvende herinnering in zes stappen
21475
page-template-default,page,page-id-21475,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.7,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
Werkwijze

Een herinneringsboek in zes stappen

Werkwijze herinneringsboek

Een herinneringsboek samenstellen in een intensief en vaak ook emotioneel proces. Het is dus noodzakelijk dat we een klik hebben. Dat jij het gevoel hebt dat je vrijuit je verhaal kunt vertellen. Hieronder staan de diverse stappen toegelicht, zodat je precies weet wat je kunt verwachten.

  1. Kennismakingsgesprek

We plannen eerst een kennismakingsgesprek in. Zo leren we elkaar kennen en kunnen we meteen de mogelijkheden en ideeën bespreken. Samen brengen we in kaart welke onderwerpen en personen aan bod moeten komen.
Een kennismakingsgesprek duurt ongeveer anderhalf uur.

 

  1. Offerte

Naar aanleiding van hetgeen we hebben besproken tijdens het kennismakingsgesprek, ontvang je een offerte. Heb je een goed gevoel overgehouden aan ons gesprek en ben je akkoord met de offerte? Dan gaan we aan de slag.

  1. Interviews

Ik vraag jou –en eventuele andere mensen die worden geïnterviewd- veel foto’s te verzamelen. Ondertussen begin ik met de interviews, die ik uitwerk tot krachtige teksten of artikelen, die de persoon of situatie herkenbaar en kernachtig beschrijven. Samen zoeken we daar de passende foto’s bij.

 

  1. Check

Alle interviews worden nagelezen door degene die is geïnterviewd. Zo weet je zeker dat de inhoud klopt. Indien nodig wordt de tekst aangepast. Komen er andere mensen aan het woord? Dan krijgt de opdrachtgever deze teksten altijd te lezen voordat ze worden geplaatst. Je houdt altijd controle over de inhoud van het boek.

 

  1. Vormgeving

Een herinneringsboek heeft eeuwigheidswaarde. Het moet dus mooi zijn. Om dat te borgen, is de opmaak in handen van een professioneel vormgever.

 

  1. Eindredactie

Nadat het herinneringsboek is opgemaakt, volgt een laatste correctieronde: de eindredactie. Je mag de laatste versie nog eenmaal controleren, voordat deze naar de drukker gaat. Je bepaalt zelf hoeveel exemplaren worden gedrukt.