Herinneringsboek of levensverhaal - een blijvende herinnering
21493
page-template-default,page,page-id-21493,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.7,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
herinneringsboek

Waarom een herinneringsboek of levensverhaal?

Een blijvend aandenken dat rust geeft

Herinneringen nieuw leven inblazen en vastleggen in een herinneringsboek. Of levensverhaal. Waarom zou je dat doen? Omdat het prachtig is zo’n uniek boek in handen te hebben en te weten dat alle herinneringen die erin staan bewaard blijven. Dat is de ene kant van het verhaal. Daarnaast leert de ervaring dat het ophalen en vastleggen van herinneringen een positieve uitwerking heeft op hoe je je voelt. Het geeft rust.

Stap voor stap door het leven

Als je werkt aan een herinneringsboek, doorloop je als het ware stap voor stap je eigen leven. Of dat van een ander. Het maakt je bewust van alles wat je samen hebt beleefd en meegemaakt. Natuurlijk is het verdrietig je te realiseren dat ieder leven eindig is, maar tijdens het werken aan zo’n boek besef je ook dat je het goed hebt gehad. Dat geeft je de ruimte verder te gaan.

Met een herinneringsboek of levensverhaal houd je je herinneringen letterlijk vast.

Een tastbare herinnering

Een levensverhaal of herinneringsboek zorgt er ook voor dat je alle kostbare herinneringen letterlijk kunt vasthouden. Je hebt iets om op terug te grijpen als je daar behoefte aan hebt. Gewoon even lekker door je boek bladeren en keer op keer mooie momenten herbeleven.

Een boek over jezelf of over een ander

Je kunt een herinneringsboek samenstellen over jezelf of over iemand anders. Een levensverhaal is vaak uitgebreider en daarom meer geschikt voor mensen die hun eigen verhaal willen vertellen. Hoe dan ook: ieder boek is even uniek en persoonlijk als het leven zelf.