Herinneringsboek - een blijvende herinnering
21493
page-template-default,page,page-id-21493,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.7,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
herinneringsboek

Waarom een herinneringsboek?

Een blijvend aandenken dat rust geeft

Herinneringen nieuw leven inblazen en vastleggen in een herinneringsboek. Waarom zou je dat doen? Natuurlijk is het fijn om alle die mooie en minder mooie verhalen nog een keer te vertellen. Om te weten dat ze nooit verloren gaan. Dat is de ene kant van het verhaal. Maar de ervaring leert, dat het ophalen en vastleggen van herinneringen ook een positieve uitwerking heeft op hoe je je voelt. Het is een vorm van rouwverwerking. Het geeft rust.

Stap voor stap door het leven

Als je werkt aan een herinneringsboek, doorloop je als het ware stap voor stap je eigen leven. Of dat van een ander. Het maakt je bewust van alles wat je samen hebt beleefd en meegemaakt. Natuurlijk is het verdrietig je te realiseren dat ieder leven eindig is, maar tijdens het werken aan zo’n boek besef je ook dat je het fijn hebt gehad. Dat geeft je de ruimte verder te gaan. Tegelijkertijd zorgt het herinneringsboek ervoor dat je die kostbare herinneringen letterlijk kunt vasthouden.

Met een herinneringsboek houd je je herinneringen letterlijk vast.

Herinneringsboek over jezelf of over een ander

Je kunt een herinneringsboek samenstellen over iemand die is overleden, maar je kunt het ook voor jezelf doen. Omdat je weet dat je wellicht niet zo lang meer te leven hebt. Of omdat je merkt dat je geheugen het langzaamaan laat afweten. Een herinneringsboek is even uniek en persoonlijk als het leven zelf. Een tastbare herinnering. Een boek om door te bladeren, fragmenten uit te lezen, foto’s te bekijken en mooie momenten te herbeleven.